Met zoveel natuur kun je in Tsjechië geweldige outdoor-reizen beleven. Wat denk je hiervan:

Fietsen in Tsjechië

Fietsen in Zuid-Bohemen – rondreis (8 dagen)

Tijdens deze 8 dagen fietsen in Zuid-Bohemen (rondreis van Fital) fiets je door donkere bossen en over licht glooiende heuvels, langs historische stadjes, burchten, kloosters en kastelen. Bezoek bijvoorbeeld slot Hluboka, Ceske Budejovice (bekend van het bier) en het merengebied van Trebon. De omgeving van Hluboka en Trebon is een waar fietsparadijs, met rustige landweggetjes en vele fietsroutes. De fietstochten zijn grotendeels vlak en deels licht heuvelig.

Wandelen in Tsjechië

Ik vond de volgende wandelreis in Tsjechië:

Golfvakanties in Tsjechië

Tsjechië staat misschien niet direct bekend als golfland, maar is wel degelijk perfect voor een golfvakantie in combinatie met cultuur snuiven, bezienswaardigheden bezoeken en de natuur in gaan. Wat denk je van de volgende golfbanen in Tsjechië:

Golf Resort Konopiste

Dit betaalbare resort ligt op maar 40 minuten rijden van Praag. Het is gevestigd in en om een gerenoveerd kasteel uit de 14e eeuw en de kamers zijn verdeeld over 5 gebouwen. Rondom het resort liggen velden, meren en 36 holes om te golfen. Ook voor lekker eten en drinken is gezorgd, want je vindt bij dit resort ook een restaurant, een bar en een terras. Ook is er wellness, een jacuzzi, en een binnen- en buitenzwembad. Hier vind je meer informatie over Golf Resort Konopiste.

Panorama Golf Resort

Ook dit resort ligt vlak bij Praag, op zo’n drie kwartier rijden. Er is een 27-holesbaan in de mooie natuur van Tsjechië, met bungalowkamers aan de baan. Ook kun je verblijven in een kamer boven het gezellige clubhuis. Na het golfen kun je ontspannen op het terras of in de jacuzzi. Hier lees je alles over dit Panorama Golf Resort.

Golfbaan PGA National Czech Republic

Zowel vanaf Golf Resort Konopiste als vanaf Panorama Golf Resort kun je ook makkelijk gebruikmaken van golfbaan PGA National Czech Republic. Het is de beste golfbaan in Tsjechië, ontworpen door architect Kyle Phillips. In het jaar van de opening (2020) werd hij bij de World Golf Awards meteen bekroond tot beste golfbaan van Europa.

Andere actieve reizen naar Tsjechië

Op avontuur in Tsjechië (8 dagen)

Tijdens deze avontuurlijke familievakantie van de ANWB onderneem je allerlei avontuurlijke avonturen in het Boheemse Woud. De enthousiaste Nederlandstalige leiding organiseert allerlei sport- en spelactiviteiten voor jullie en de andere gezinnen. Je overnacht in streekpension Jiricná en bijna elke avond eet je in een ander restaurantje in de buurt.

Kanotocht over de Moldau (8 dagen)

Tijdens deze 8-daagse kanotocht voor gezinnen van SNP Reizen vaar je over de makkelijk bevaarbare Moldau en passeer je historische dorpjes en stadjes en indrukwekkende kloosters en kastelen. Je bagage wordt voor je vervoerd van de ene naar de andere accommodatie.

Adventure voor 4, 5 of 6 personen (8 dagen)

Met dit 8-daagse flexibele Adventure-arrangement in Pec pod Snezkou (A4007) van Tsjecho Reizen heb je allerlei activiteiten in de buurt die je kunt doen wanneer jij dat wilt. Je kunt gaan rodelen, mountainbiken, klimmen, kanoën, klauteren in het Monkeypark, wandelen en steppen. Deze reis is ideaal voor gezinnen met kinderen van 5 tot en met 15 jaar

Activiteitenprogramma Spyndleruv Mlyn

Dit 7-daagse Activiteitenprogramma in Spyndleruv Mlyn (A3002) van Tsjecho Reizen is een leuk en afwisselend programma voor gezinnen met actieve kinderen. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom Spindleruv Mlyn.

Er zijn ook actieve groepsvakanties (zoals wandelreizen) naar Tsjechië.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.