klimpark tsjechie

Een bangerik in een boomklimpark bij Brno

“Je moet gewoon je voet daarop zetten!” hoor ik mezelf bemoedigend zeggen. Tegelijkertijd bekruipt me het gevoel dat ik het zelf ook niet zo ‘gewoon’ zal vinden als ik eenmaal op die wiebelende boomstammetjes sta…

Meteen in het diepe

Het is de heetste dag van onze vakantie in Tsjechië met temperaturen van ruim boven de dertig graden. Terwijl het openluchtzwembad Riviera in Brno overvol zit, hebben wij een andere missie vandaag: een touwklimpark bedwingen. Het is voor het eerst dat we in zo’n touwklimpark zijn. Omdat maar weinig mensen op het idee komen om in deze hitte te gaan klimmen, hebben we het park bijna helemaal voor onszelf en kunnen we dus rustig aan doen.

Nou ben ik niet zo’n waaghals en hoewel we de familieroute met de naam Balou toegewezen krijgen, zeg ik tegen de dames die ons in onze veiligheidstuigjes hijsen dat ik wel op de grond blijf om foto’s te maken. Dat blijkt geen optie, want het klimpark ligt aan de andere kant van de rivier. Uitrusting aan dus, aankoppelen en zoef de rivier over. De jongste twee gaan onder begeleiding, de oudste gaat net als papa en mama helemaal zelf.

Touwklimpark Brno heen over de rivier

Het lijkt zo simpel

Aan de andere kant krijgen we een uitgebreide uitleg over hoe we ervoor moeten zorgen dat we altijd veilig zijn tijdens het klimmen. Allemaal moeten we nadoen wat de instructeur voordoet en als we die test hebben doorstaan, kunnen we het park in. Mochten we ergens niet meer verder komen, dan mogen we heel hard help roepen, zegt hij nog. Maar dat zal toch niet nodig zijn?

Touwklimpark Brno uitleg

Hoogtevrees?

Ik laat mijn man en kinderen voorgaan. Zodat ik foto’s van ze kan maken, hou ik mezelf voor. Als ik zie hoe ze twijfelen en wankelen, spreek ik ze zelfs bemoedigend toe. Dit kunnen we! Dan stop ik mijn camera weg en stap zelf naar de rand van het platform. Het lijkt zo simpel om mijn voet op de eerste hindernis te zetten. Maar opeens vind ik het heel eng, ook al zijn we helemaal gezekerd en kunnen we niet vallen. Heb ik dan toch hoogtevrees?

Touwklimpark Brno eerste etappe

Goede smoes

Bij de tweede hindernis blijkt onze jongste het toch ook wel erg spannend te vinden. Die kans grijp ik met beide handen aan en ik zeg dat ik met hem wel terugga. Na twee hindernissen krijgt ook de middelste het te kwaad. Ze wil zo graag verder, maar het lukt haar gewoon niet om van het platform op het touw te stappen. Gelukkig verzekert de instructeur ons dat ze straks nog de Mowgli-route kan doen. Die is iets makkelijker en heeft een doorlopende rail, zodat je je lifeline niet steeds hoeft over te zetten.

Trots op mijn helden

Intussen is de oudste helemaal in haar element. Als moeder loop ik helemaal over van trots terwijl ik kijk hoe ze het hele parcours afmaakt. Dan gaat de middelste het Mowgli-parcours op en ook dat gaat helemaal goed. Stralend komt ze na de laatste hindernis naar beneden langs de zipline. Ik baal wel een beetje dat het me niet is gelukt om mijn angst opzij te zetten. Daar lijkt de jongste helemaal niet mee te zitten. Die vermaakt zich wel bij de klimwand.

Toch een topdag

Als iedereen is uitgeklommen, zoeven we weer over de rivier terug. Pas dan merk ik dat ik trek heb. Als ik op mijn horloge kijk, blijkt dat we ons ongemerkt urenlang hebben vermaakt in het klimpark: het is al bijna vier uur en onze lunch zit nog onaangeroerd in de rugzak. De kinderen hebben het alle drie op hun eigen manier erg leuk gevonden en vonden het superstoer in dit Junglepark. En ik barst zowat uit mijn voegen van trots op mijn gezinnetje. Wat een kanjers!

Touwklimpark Brno terug over de rivier

Wordt vervolgd…

Toch zat het mij niet lekker dat ik zo snel was afgehaakt. Tijdens ons weekend in Zuid-Limburg kreeg ik een tweede kans bij het klimpark van SnowWorld in Landgraaf. Hoe ik het er daar van afbracht, lees je hier.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Wij werden uitgenodigd om dit boomklimpark te bezoeken voor Stralend Tsjechië.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.