camping in Tsjechie

Kleine camping in Tsjechië: Camping Country in Moravië

Tijdens onze rondreis langs de mooiste plekjes in Tsjechië deze zomer reden we na een voor ons nieuwe camping in West-Bohemen alleen nog maar campings aan die we kenden van eerdere vakanties in Tsjechië: eerst camping Chvalšiny in Zuid-Bohemen en daarna camping Country in Moravië. Hier vonden we de rust terug waar we zo van houden als we op vakantie zijn in Tsjechië. Hieronder vertel ik je wat meer over deze camping.

Over Camping Country

Camping Country is – zeker in vergelijking met de camping in Zuid-Bohemen waar we vandaan kwamen – een relatief kleine camping. Toch waren er, toen we de camping op kwamen rijden, nog genoeg plekken. Dit is ook wat ik te horen kreeg toen ik per mail had willen reserveren: voor kampeerplekken is dat niet nodig. Wel voor de trekkershutten, de appartementen en het zomerhuis op de camping die je kunt huren.

Een animatieprogramma hoef je niet te verwachten op deze camping. Wel is er een speeltuin, een klein zwembad en een minigolfbaan. Verder kun je hier tafeltennissen, tennissen en volleyballen. Er is een kampvuurplaats en hoewel wij er geen gebruik van hebben gemaakt en ik er dus niets over kan zeggen, was er ook een café/bar waar je ook een hapje kon eten of eten kon afhalen.

De camping heeft twee wasgelegenheden en een gemeenschappelijke keuken met een koelkast/vriezer en elektrische kookplaten. Ook kun je tegen betaling gebruikmaken van een wasmachine en droger.

Op deze camping stonden we vooral tussen Tsjechische kampeerders, maar af en toe zagen we ook een Nederlandse, Belgische of Duitse auto.

kleine camping in Tsjechie

Een fijne plek om te verblijven

Hoewel we deze keer nogal pech hadden met het weer toen we op Camping Country waren, vonden we het nog steeds een hele fijne plek om te verblijven. De vorige keer dat we hier waren, was alweer heel wat jaartjes geleden. Toen hadden we juist schitterend weer en hebben we dan ook volop gebruikgemaakt van het zwembad op deze Tsjechische camping.

Wat opviel, is dat de beheerders heel vriendelijk zijn en echt hun best doen om je verblijf op de camping prettig te maken. Bij de receptie vind je volop toeristische informatie en aangezien het nogal regenachtig was, was er regelmatig iemand in de weer met grind om ervoor te zorgen dat de paden over de camping goed begaanbaar bleven. Dit waardeerden we extra toen we op onze volgende camping elke keer door de modder naar de wasgelegenheid moesten lopen (waar niets aan werd gedaan). Petje af voor het beheer van camping Country dus.

camping in Tsjechie

Uitstapjes vanaf camping Country

Behalve dat is camping Country ook een mooie plek om het zuiden van Moravië te verkennen. Wij maakten hier de volgende uitstapjes:

  • In nationaal park Podyjí bezochten we Vranov, het monument voor het IJzeren gordijn en een mooi uitkijkpunt tussen de wijngaarden
  • We brachten een kort bezoek aan de historische stad Znojmo, vlak bij camping Country (dit is ook de stad waar we naar de supermarkt gingen toen we hier verbleven)
  • En we gingen een dag naar cultuurlandschap Lednice-Valtice
  • Als je wilt, kun je vanaf hier ook een stedentrip Brno doen
  • DinoPark Vyškov, het westernstadje in Boskovice en de grotten en kloven van de Moravische karst liggen weer iets verder, aan de andere kant van Brno. Wij kozen ervoor deze te bezoeken vanaf een andere camping, maar het zou ook kunnen vanaf camping Country – als je het geen bezwaar vindt om iets langer te rijden.
  • Andere tips die de camping zelf geeft, zijn kasteel Bítov, kasteel Jaroměřice nad Rokytnou, de historische stad Třebíč en natuurgebied Pálava

Moravië is mooi en (nog) minder toeristisch dan het westen van Tsjechië (Bohemen). En als je hier in september bent, kun je de wijnfestivals bijwonen!

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.