camping Fuldaschleife

Camping op weg naar Tsjechië: Fuldaschleife bij Kassel (DE)

Als je wilt, kun je natuurlijk in één keer vanuit Nederland naar Tsjechië rijden. Maar wij doen het graag een beetje rustig aan op vakantie – dus ook onderweg. Daarom maakten wij op weg naar onze eerste camping van onze rondreis Tsjechië (bij de kuuroorden in West-Bohemen) een tussenstop. Na een paar missers in eerdere jaren wat betreft campings in Duitsland vonden we deze keer echt een fijne en handige camping op weg naar Tsjechië: Camping Fuldaschleife. Hieronder lees je waarom wij deze camping op onze route naar Tsjechië zo geschikt vonden.

Pech met campings in Duitsland

Zoals ik al zei hadden we tot nu toe niet zo’n geluk gehad met campings in Duitsland. Vaak kwamen we, als we op de bonnefooi een camping zochten, terecht op campings met bijna alleen vaste plekken. Er was dan één (vaak ook nog behoorlijk verwaarloosd) veldje voor passanten waar we – me een beetje een gevoel van ‘vooruit dan maar’ – mochten staan. We hebben meegemaakt dat we een sleutel moesten ophalen als we naar de wc wilden, en dat we de volgende ochtend heel lang moesten wachten tot er eindelijk iemand op de receptie kwam en de ketting (met slot) voor de uitgang weghaalde (terwijl we nog een flink stuk wilden rijden die dag en dus vroeg weg wilden). En oh ja, pinnen kon natuurlijk niet, dus ik moest er als we een Duitse camping aandeden wel aan denken dat ik ergens geld uit de muur moest halen. Waarvan de rest dan weer overbleef, omdat we het in Nederland eigenlijk nooit meer gebruiken en we bijna altijd op vakantie gaan in landen waar je niet met euro’s betaalt. Eén keer moesten we zelfs naar de huisarts in Duitsland, omdat een van de kinderen een heftige allergische reactie had op de plaatselijke muggen – maar daar kon de camping natuurlijk niks aan doen. Toch hadden we in de loop der jaren het gevoel opgebouwd dat we campings in Duitsland het liefst helemaal zouden overslaan. Toch wilden we deze keer op weg naar Tsjechië echt een tussenstop maken. Deze keer wilde ik het niet aan het toeval overlaten en sloeg ik van tevoren aan het googelen, in de hoop op een positieve ervaring. Zo stuitte ik op Camping Fuldaschleife.

Dicht bij de snelweg

Mijn eerste zoekcriterium was dat ik graag een camping wilde die vlak aan onze route naar Tsjechië lag. Niet te ver van de snelweg dus, zodat we de volgende dag snel weer op weg waren. Ik koos het gebied rondom Kassel en liet Google daar voor mij zoeken naar campings. Daarna bekeek ik de resultaten en lette daarbij vooral op foto’s om een beeld te krijgen van hoe de camping eruitzag, en op de reviews die eerdere gasten hadden achtergelaten. Al snel kwam ik tot de conclusie dat Camping Fuldaschleife wel eens een goede kanshebber zou kunnen zijn.

Online boeken en betalen

De camping lag dicht bij de snelweg, maar had zo te zien toch een mooie, landelijke ligging. En het werd alleen maar beter, want je kon zowaar online een plekje boeken en meteen met creditcard betalen. Het boeken vonden wij wel een fijn idee omdat we waarschijnlijk pas wat later op de dag zouden aankomen. Dan is het toch fijn als je zeker weet dat er een plekje voor je is en je niet voor een volle camping komt te staan en weer verder op zoek moet. En dat we dan ook meteen met creditcard konden betalen, betekende dat ik deze keer niet speciaal langs de pinautomaat hoefde om onze Duitse camping contant te kunnen betalen.

camping Fuldaschleife

Zo gezegd, zo gedaan. Op een plattegrondje kon ik een van de beschikbare plekken kiezen. Het was een week voor vertrek en er waren er nog maar een paar vrij. Camping Fuldaschleife is duidelijk populair en ik zou je dan ook zeker aanraden om te boeken als je deze camping wilt gebruiken als tussenstop op weg naar je camping in Tsjechië. De bevestiging van de boeking kwam meteen in de mail. Ik was er heel blij mee!

Niet naar de receptie

En het online boeken bleek nog een voordeel te hebben. In die bevestigingsmail stond namelijk ook een qr-code. Daarmee konden we bij aankomst en vertrek zelf de slagboom openen. We hoefden ons helemaal niet te melden bij de receptie en konden zo langs de auto’s rijden van mensen die niet geboekt hadden en die zich nog wel moesten melden voordat ze naar binnen konden. De slagboom was open tot 22 uur en ging de volgende ochtend om 7 uur weer open. Als je wilt, kun je dus om 7 uur je weg weer vervolgen – ook weer zonder langs de receptie te moeten. Het werkte perfect!

Komfortplatz

We hadden een ‘Komfortplatz’ met stroom. De grenzen tussen de plekken waren duidelijk aangegeven, wat ik altijd fijn vind omdat je dan niet het risico loopt dat iemand echt op je lip komt te staan. (We hebben op een campingveldje zonder afgebakende plaatsen wel eens meegemaakt dat we nieuwe buren kregen die zo dicht op ons kropen, dat onze scheerlijnen elkaar kruisten. Of dat ze hun caravan zo neerzetten, dat wij onze plek nauwelijks meer konden verlaten. Zo ben ik toch wel fan geworden van duidelijk afgebakende plaatsen.)

Al gauw stonden we op onze plek. Er waren ook plekken aan de rivier. De vaste standplaatsen hadden een eigen gedeelte en er was ook een apart tentenveldje. Op het stuk waar wij stonden, stonden veel campers, toercaravans en vouwwagens. Er waren ook plekken die lang genoeg waren om de caravan aangekoppeld te laten.

Voorzieningen en omgeving

Camping Fuldaschleife heeft een restaurant (waarvan wij geen gebruik hebben gemaakt) en een nette wasgelegenheid die nog vrij nieuw leek. Op 150 m lopen ligt een dorpje. Daar is nog een restaurant en een plek aan de rivier waar kano’s worden verhuurd en een Biergarten is.  Dat is ook de plek waar je tussen 8.30 en 20.00 uur broodjes kunt kopen.

camping op weg naar Tsjechië

Vlot op weg naar Tsjechië

Maar wij hadden zelf nog broodjes genoeg,  dus na een ontbijtje waren we al snel weer op weg naar Tsjechië. Het was nog zo’n 400 km naar onze camping bij Mariánské Lázně (Marienbad).

Camping Fuldaschleife is als tussenstop heel goed bevallen en we zullen deze camping een volgende keer zeker weer overwegen. Hier kun je Camping Fuldaschleife bekijken bij ANWB Camping.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.