Dinopark Vyskov Tsjechie

Dino’s leven nog in dinopark Vyškov in Tsjechië

Wie met kinderen naar Tsjechië gaat, hoeft zich absoluut niet te vervelen. De Tsjechen houden wel van attractieparken en op veel plekken vind je klimparken, aquaparken, dierentuinen en… dinoparken. Toen we op een camping ten noorden van van Brno stonden, reden we naar Vyškov, waar een dierentuin en dinopark samen een leuk dagje uit vormen.

Combikaart

Het dinopark heeft geen eigen ingang. Je koopt een combikaartje bij de dierentuin van Vyškov. Wij besloten eerst de dierentuin te bekijken voordat we de DinoExpress naar het dinopark namen.

Schattige diertjes

Het is geen grote dierentuin met leeuwen en tijgers, maar onze kinderen vonden de Siberische en Bengaalse katten, de eekhoorntjes en de ringstaartmaki’s heel erg schattig. Grotere dieren waren ezels, paarden, buffels en kamelen.

Zoopark Vyskov eekhoorn

Overal in de dierentuin hangen mooie borden waarop informatieve afbeeldingen zijn geschilderd, bijvoorbeeld over de kip en hoe een kuikentje in het ei groeit. Zoo Vyškov wil kinderen dan ook vooral meer leren over gewone dieren en waar onze dagelijkse levensmiddelen en andere producten vandaan komen.

Zoopark Vyskov bord

DinoExpress

Na een hotdog in de dierentuin namen we de DinoExpress. Dat is een treintje dat je in ongeveer 15 minuten naar het dinopark aan de andere kant van de stad brengt.

Dinopark Vyskov treintje

4D-film

Daar begonnen we met de 4D-film. Met onze 3D-brillen op stapten we aan boord van een ‘onderzeeër’ voor een tocht langs waterdino’s, waarbij we soms een beetje door elkaar werden geschud. Uiteindelijk kwamen we boven water bij de landdino’s. Dat was het einde van de film, want de landdino’s konden we lopend bekijken.

Dinopark Vyskov

Bos vol dino’s

Tussen de bomen van het park staan allerlei dino’s, die ook bewegen en geluid maken. Kinderen boven de twaalf jaar kunnen ze ook van boven bekijken met de DinoBike, waarmee je jezelf fietsend verplaatst langs een kabelbaan. Dat zag er erg leuk uit, dus onze kinderen baalden wel dat ze nog te jong waren. Maar ook vanaf de grond waren de dino’s leuk om te zien.

 

Dinopark Vyskov dinobike

Prettig geprijsd

De DinoExpress bracht ons na onze wandeling door het dinobos terug naar de dierentuin en de parkeerplaats waar onze auto stond. Geen dure parkeermunt van 5 of zelfs 10 euro, maar 20 kronen (ongeveer 80 cent) was genoeg voor de hele dag parkeren voor de deur… Eerlijk is eerlijk, ook dat maakt een vakantie in Tsjechië erg fijn.

Ook een bezoekje plannen? Kijk op de websites van zoopark en dinopark Vyskov voor actuele info of vraag bij Czech Tourism naar de andere dinoparken in Tsjechië.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Wij werden uitgenodigd om dit dinopark te bezoeken voor Stralend Tsjechië.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.