Een korte wandeling in Vranov nad Dyjí in Zuid-Moravië

Vranov nad Dyjí is een leuk plaatsje met veel pensions, restaurants en terrassen en een prachtig uitzicht op het hoog op de rotsen gelegen kasteel Zámek Vranov nad Dyjí. Het was een ideale bestemming op een van de warme, zonnige dagen tijdens onze vakantie in Zuid-Moravië.

Vranov nad Dyji wandelen

Vranov nad Dyjí ligt aan de rand van natuurgebied Podyji, tussen Znojmo en Vranov. Daar heeft de rivier de Dyje kloven van wel 220 meter diep in de rotsen uitgesleten. Het gebied is goed behouden gebleven omdat het in de tijd van het IJzeren Gordijn een streng bewaakte bufferzone was.

Vranov nad Dyji voorkant

Tsjechië is een land vol kastelen en ook Vranov nad Dyjí heeft er één. Wij parkeerden de auto op de laatste parkeerplaats voor het kasteel en namen het treintje naar Zámek Vranov nad Dyjí – tenminste, dat wilden we. Per ongeluk reden we door naar een halte verder, waar bunkers te bezichtigen zijn.

Vranov nad Dyji binnen

Gelukkig staan overal duidelijke wandelbordjes en wees een van die bordjes dat het door het bos maar 1,5 kilometer naar het slot was. Dus liepen we niet langs de weg terug naar de vorige halte, maar door het bos naar het kasteel.

Tip: wil jij ook lekker gaan wandelen in Tsjechië? Bereid je dan goed voor. Op dewandeltrainer.nl kun je een gratis ebook met wandeltips downloaden. Er zijn ook online wandeltrainingen voor beginners, 10 km, 20 km en meerdaagse hikes.

Onderweg kwamen we nog langs de Felicia-bron uit 1806.

Vranov nad Dyji bordjes

Eenmaal aangekomen bij het kasteel was het zulk mooi en warm weer dat we niet naar binnen wilden. In plaats van de rondleiding volgden we een ander bordje richting een ‘geitenpaadje’ van een halve kilometer terug naar Vranov. Daar zochten we een terras met zicht op het kasteel op voor een ijsje en wat drinken.

Vranov nad Dyji rivier

Het laatste stukje omhoog naar de parkeerplaats viel alles mee en zo hadden we een erg leuke wandeling gemaakt met prachtige uitzichten. Op naar het zwembad op de camping!

Vranov nad Dyji terras

Lees hier wat wij ALTIJD meenemen als we gaan wandelen

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.