westerndorp boskovice hotel

Westernpark Boskovice: het Wilde Westen ligt in Oost-Tsjechië

Opvallend genoeg liggen in het Oosten van Tsjechië twee Westernparken bij elkaar. Onze Nederlandse camping in Tsjechië lag zo dicht bij Westernpark Boskovice, dat we een bezoekje dit Westernové městečko (Westernstadje) niet mochten missen.

Westerndorp Boskovice indianendorp
Hier moet je zijn als je wilt boogschieten of gooien met een tomahawk

Het park ontstond 20 jaar geleden uit de droom van de eigenaar, die zelf op het park woont. Er wonen meer medewerkers op het park, waardoor het behalve als een attractie ook aanvoelt als een soort woongemeenschap van mensen die een passie voor het Wilde Westen delen.

Westerndorp Boskovice goud zoeken
Voel je de goudkoorts al opkomen?

Inmiddels komen er 100.000 bezoekers per jaar in ‘Western Park Boskovice’ en kun je er ook overnachten: in een hotelkamer in westernstijl, maar ook in een tipi.

Westerndorp Boskovice hotelkamers
Dit zijn niet zomaar hotelkamers!

In dit Westernstadje gaat alles een beetje anders dan in de meeste pretparken. Op de parkeerplaats werd ons al verteld dat we voor het parkeren moesten betalen, maar dat de toegang tot het park gratis was. We hoefden dus geen toegangsbewijzen te kopen, maar moesten wel Tsjechische kronen omwisselen voor Boskovice-dollars – het enige bruikbare betaalmiddel in het Westernstadje.

Westerndorp Boskovice show
Toen wij aankwamen, was deze show net afgelopen met de dood van een Mexicaanse schurk

Met die Boskovice-dollars kun je de activiteiten rondom de nagebouwde saloon uit 1870 betalen, zoals:

* Schminken
* Hoefijzer werpen
* Goud zoeken
* Schatzoeken in een zandbak
* Een hoed op een paal proberen te gooien
* Paardrijden
* Wandelen met een geitje
* Klimmen in het klimpark
* Gooien met een tomahawk of boogschieten in het indianendorp
* De paardendressuurshow (shows in en voor de saloon zijn gratis)

Westerndorp Boskovice winkels
Na de dressuurshow ging dit paard nog even winkelen

Ook voor aankopen in de winkeltjes en voor eten en drinken gebruik je de dollars, die net zoveel waard zijn als Tsjechische kronen. Overgebleven dollars kun je bij vertrek gewoon weer terugwisselen naar Tsjechische kronen. Zo bepaal je helemaal zelf of je alleen even een kijkje wilt nemen, of een hele dag uittrekt voor alle activiteiten en shows. En je kiest gewoon alleen die activiteiten uit waarin jouw kinderen die dag zin hebben. Ideaal!

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Wij werden uitgenodigd om dit westernpark te bezoeken voor Stralend Tsjechië.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.