Huisje in Tsjechie

Huisje huren in Tsjechië: volop keuze

Zweden heeft stugor, Noorwegen heeft hytter maar ook in Tsjechië kun je leuke vakantiewoningen huren. De Tsjechen noemen hun buitenhuisjes chaty, maar sommige vakantiehuizen in Tsjechië mag je gerust villa’s noemen. Wil jij voor je volgende vakantie een huisje huren in Tsjechië? Misschien heb je dan iets aan onze ervaringen.

Camp Relax

Tijdens onze zomervakantie in 2014 verbleven we een paar dagen in Camp Relax: zeven vakantiehuizen aan een meertje in Moravië. De huizen staan er sinds 2010 en hebben elk een eigen afsluitbare omheining, waarbinnen je een of twee auto’s kunt parkeren.

Huisje in Tsjechie Camp Relax 1

Ons Tsjechische vakantiehuisje had twee slaapkamers: een voor vier en een voor twee personen. Boven en beneden hadden we een badkamer met douche en toilet. Ik vond het huis sfeervol ingericht met veel hout en in de woonkamer zit een open haard. Je kunt hier in de winter namelijk ook verblijven om bijvoorbeeld te langlaufen.

Wij hadden warm zomerweer en hebben flink gebruik gemaakt van de grote bbq in de tuin. Hout, kolen en aanmaakblokjes waren allemaal aanwezig. Verder hebben we veel plezier gehad van de voorzieningen die bij het huisje waren inbegrepen. Gasten mogen onbeperkt gebruikmaken van een roeiboot, de tennisbaan plus benodigdheden en de speeltuin. De tuin van het huisje is groot genoeg om een balletje te trappen of badminton te spelen. Ook hadden we gratis wifi in ons huis.

Al met al hebben we ons prima vermaakt in Camp Relax. De dagen dat we daar waren, vielen echt in de categorieën ‘quality time’ en ‘niets moet, alles mag’. De kinderen hadden de smaak van het tennissen helemaal te pakken, durfden best zelf in de roeiboot de vijver op en ’s avonds deden we spelletjes of kreeg ik een lesje loomen van mijn jongste dochter. Een heerlijk begin van onze vakantie.

Huisje in Tsjechië Camp Relax 2

Vakantiewoningen aan het Lipnomeer

Tijdens mijn verblijf aan het Lipnomeer  kwam ik erachter dat daar veel mooie appartementen staan, die vaak plaats bieden aan grotere gezelschappen. Zelf verbleef ik in een 10-persoons huis van Villapark Lipno Dreams met grote 5 slaapkamers, 3 luxe badkamers en een ruim woongedeelte (binnen en buiten). Een deel van de appartementen in Lipno is van Nederlandse eigenaars, wat natuurlijk erg makkelijk is.

Lipno heeft ook een vakantiepark van Landal Greenparks: het direct aan het Lipnomeer gelegen Landal Marina Lipno.

Vakantiehuisjes op campings

Op veel Tsjechische en Nederlandse campings in Tsjechië kun je ook een huisje huren. Deze huisjes zijn meestal eenvoudiger, maar daardoor ook voordeliger. Ook op onze laatste camping in 2014, Camping Country, stonden verschillende huisjes.

Camping Country huisje
Huisje op Camping Country

Ga jij een huisje huren in Tsjechië?

Net als bij Zweedse stuga’s kunnen deze chaty onderling nogal verschillen, dus kijk van tevoren goed wat er precies wordt aangeboden en maak een keuze die bij je past. Kom je er niet uit? Bij Czech Tourism kunnen ze je alles vertellen over de mogelijkheden.

Als je meer wilt weten over campings in Tsjechië, lees dan deze post over Nederlandse campings in Tsjechië en deze over de Tsjechische campings die wij bezochten.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Wij werden uitgenodigd om Camp Relax, Lipno Dreams en Camping Country te bezoeken voor Stralend Tsjechië.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.