camping in buitenwijk praag

De plussen en minnen van onze kleine camping in Praag

Toen we een paar jaar geleden een kleine, rustige camping bij Praag zochten, kwamen we terecht op Pension Camp Prager. Daar hadden we het zo naar ons zin, dat we er uiteindelijk veel langer bleven dan we hadden gedacht. Toen we dit jaar weer wilden kamperen bij Praag, waren we dan ook van plan om onze caravan op dezelfde camping neer te zetten. Maar helaas: op de website van de camping stond dat in 2019 alleen het pension geopend was, en de camping niet. We moesten dus op zoek naar een andere kleine camping bij Praag. Mijn oog viel op Troja, een groene buitenwijk waar ook de dierentuin en de botanische tuin van Praag zijn gevestigd. 

Een hele rij campings

In eerste instantie wilden we naar Dana Troja, omdat ik die had gevonden op kleine en fijne campings. Maar toen ik een paar dagen van tevoren informeerde of er plek voor ons was, konden ze ons die garantie niet geven. Wel werden we gerustgesteld: er waren we 7 andere campings in de buurt, dus we zouden altijd wel een plekje vinden. 

Pas toen we aankwamen in Troja, begreep ik hoe dat kon, 7 campings zo dicht bij elkaar. De Trojska-straat is een lange straat met daaraan huizen met een lange achtertuin erachter. Veel van de huiseigenaren zijn in die lange tuin een camping begonnen. Zo komt het dat je hier een heleboel kleine campings op een rij vindt, met aan het einde van de straat de grotere camping Sokol Troja. 

camping in buitenwijk praag

Camp Hajek

We hadden nogal wat vertraging door wegwerkzaamheden op onze weg van onze camping in Slowakije en Praag. Daarom waren we best laat in de middag pas in Troja. Camping Dana Troja had het hek al gesloten en zat blijkbaar vol. Bij de volgende camping, Camp Hajek, stond nog wel aangegeven dat er plek was. We reden naar binnen en kregen door de vriendelijke beheerder een ruime hoekplek toegewezen.

kleine camping in praag
De camping bestaat uit een weggetje met links en rechts kampeerplekken

Propvol

Pas later beseften we hoeveel geluk we daarmee hadden. Op de dagen dat we bij Hajek verbleven, stond de camping elke dag vol – soms al om 10 uur ’s morgens! Daarbij was het onvoorstelbaar hoeveel tenten, caravans en campers de beheerders op dit kleine stukje grond wisten te plaatsen. 
Het sanitair kon al die gasten (in combinatie met al die campings in één straat) nauwelijks aan: uit de kranen en douches kwam maar een heel klein straaltje water. Zo werd afwassen (alleen koud) en douchen (zonder muntjes) wel een beetje een oefening in geduld. 

Ideale locatie

Daartegenover staat één heel groot voordeel: de locatie van deze camping in Praag. Op een paar minuten lopen aan de rechterkant van de ingang was de tramhalte van de 17, die ons rechtstreeks naar de Karelsbrug bracht. Voor de Praagse Burcht of het Wenceslasplein konden we overstappen op Strossmayerovo Namestí. De campingbeheerder had de verbindingen allemaal keurig op een briefje gezet en verkocht ook kaartjes voor het openbaar vervoer. Superhandig! Het was erg warm en daarom gingen we gewoon meerdere keren korte tijd de stad in om onze favoriete bezienswaardigheden in Praag te bekijken.

Als we de camping af liepen en linksaf sloegen,  kwamen we langs een pizzeria, een supermarkt en een Tsjechisch restaurant. Dat laatste restaurant bevindt zich naast de ingang van de dierentuin en vlak bij de ingang van de botanische tuin. Allemaal op loopafstand dus. Naast onze wandelingen door Praag en ons bezoek aan de dierentuin en de botanische tuin gingen we vanaf deze camping ook nog wandelen in Boheems Zwitserland (ongeveer 1,5 uur rijden).

Kosten van deze kleine camping bij Praag

Gezien deze toplocatie in een populaire stad als Praag vonden wij deze camping eerder goedkoop dan duur. We betaalden met 5 personen (onze oudste dochter wordt al geteld als volwassene), een auto + caravan en een kleine tent zo’n 34 euro per nacht – waarbij de campingeigenaar zich verontschuldigde dat het zoveel was. Maar wij vinden dit eerder een goedkope camping, zeker als je bijvoorbeeld kijkt naar wat we kwijt waren voor onze camping in Slovenië. Dat bevestigt ons beeld dat kamperen in Tsjechië nog steeds voordelig is. Mooi meegenomen in zo’n mooi land!

Meer campings in Tsjechië vind je hier.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.