Nederlandse camping Tsjechie

Nederlandse campings in Tsjechië: makkelijk en gezellig

Als je gaat kamperen in een land waar je de taal niet spreekt, kan het prettig zijn om een camping op te zoeken van Nederlandse eigenaars. Zij kunnen je waar nodig op weg helpen en kinderen maken er makkelijk vriendjes. Ook wij zoeken soms een Nederlandse camping in Tsjechië op. Dit zijn de campings waarmee wij ervaring hebben.

Camping Bucek

Dit was onze allereerste camping in Tsjechië, in 2008. We hadden er alle ruimte. Er was een meertje waarop je kon varen met een roeiboot en een binnenzwembad waar wel apart voor moest worden bijbetaald. Af en toe werden er activiteiten voor kinderen georganiseerd en er stonden ook vakantiehuisjes en huurtenten.

Vanaf camping Bucek hebben we uitstapjes gemaakt naar Praag, dat op dertig kilometer afstand ligt, maar ook naar een spoorwegmuseum Tsjechië in de buurt met enorme locomotieven…

Deze camping is op dit moment (2019) gesloten en staat te koop.

spoorwegmuseum in tsjechie

en naar een museum met sportauto’s in Lany.

automuseum in tsjechie

Camping Frymburk

Deze camping is net als camping Bucek van de Nederlandse familie Wilzing. Hier gingen we na camping Bucek naartoe.

Camping Frymburk ligt prachtig, direct aan het Lipnomeer. Van andere kampeerders hadden we gehoord dat ze hier in het voorseizoen naar alle tevredenheid hadden gestaan. Misschien hadden wij pech, maar wij vonden het in het hoogseizoen erg vol en lawaaierig op de camping. Daarom hebben we besloten om de volgende ochtend een andere camping op te zoeken.

Camping Chvalsiny

We kwamen terecht in Chvalsiny, een rustig dorpje met een net zo rustige camping. ’s Avonds rinkelde de eigenaresse van de camping met een belletje en las de kinderen een verhaaltje voor. Er waren ook andere dingen te doen voor kinderen, zoals broodjes bakken boven het kampvuur, schminken en een spooktocht.

Wij hebben het in 2008 enorm naar ons zin gehad op camping Chvalsiny. Er was toen net een mooie nieuwe wasgelegenheid gebouwd en inmiddels is er ook een zwembad. We zijn een paar keer uit eten gegaan in het dorp dat op loop afstand lag, een dagje naar Zoo Hluboka en een paar keer naar het mooie stadje Cesky Krumlov.

cesky krumlov in tsjechie

Camping De Bongerd in Benesov

Op zoek naar een camping ten noorden van Brno kwamen we in 2014 terecht op camping De Bongerd in Benesov. De ingang is door de poort van de boerderij, maar voor caravans en campers is er een andere (makkelijkere) ingang. De Nederlandse eigenaars zitten hier al 23 jaar en geven graag tips over de omgeving en omgang met de Tsjechen.

Nederlandse camping Tsjechie ingang

Op deze camping is een zwembad met een lange glijbaan, een speeltuin met kampvuurplaats en een bibliotheek met daarin behalve romans voor volwassenen ook kinderboeken, Donald Ducks etc. Het sanitair is beperkt, maar wel schoon. Van sommige voorzieningen kan niet altijd gebruikgemaakt worden. Zo wordt de gratis wifi soms uitgeschakeld en wordt de waterglijbaan alleen op verzoek aangezet. Ook waren er niet zoveel activiteiten voor kinderen als we van de website hadden begrepen. Let op: sinds wij er waren heeft de camping nieuwe eigenaren gekregen. Het kan dus goed zijn dat dit inmiddels is verbeterd!

Ondanks dat hebben we het er goed naar ons zin gehad. De camping ligt in een dorp met op loopafstand een supermarktje en een restaurant met Nederlandse menukaart – makkelijk als je ’s morgens verse broodjes wilt, of ’s avonds uit eten. Het Westernstadje van Boskovice en de grotten van Moravsky Kras liggen vlakbij en iets verder bezochten we nog Dinopark Vyskov en de tweede stad van Tsjechië: Brno.

Meer campings in Tsjechië vind je op de website van ANWB Camping. Ook de ACSI heeft een uitgebreide database met campings in Tsjechië.

Wil je ook wel op een Tsjechische camping verblijven? Dat is ons ook uitstekend bevallen. Bekijk hier het overzicht van de Tsjechische campings in Tsjechië die we hebben bezocht.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

2 reacties

  1. Wij waren in september 2015 op camping Minicamping Aktief (www.aktief.cz). in Vernerovice, in Noord-Tsjechië, vlakbij de Poolse grens. Het is een heel rustig gelegen camping, die wordt geleid door Bert en Mien van Kampen-te Nijenhuis, die gasten hartelijk ontvangen en diverse uitstapjes organiseren. Ze hadden tips waar te eten in de omgeving en gaven ons routebeschrijving van een mooie wandeling. Wij mochten zelf een plekje zoeken. Het sanitair is in gebouw, waarin ook twee appartementen zijn gebouwd. We vonden het een aangename camping, die volgens ons ook geschikt is voor gezinnen met kleinere kinderen. Voor tieners is er wellicht te weinig te doen. .

    Tijdens onze rondrit door Tsjechië kwamen we in de gidsen heel wat Nederlandse campings tegen. We telden er maar liefst 37. Voor de liefhebbers hebben we ze in een lijst gezet: http://www.slakopreis.nl/2015/11/nederlandse-campings-in-tsjechie.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.