Ben je een vakantie naar Tsjechië aan het plannen? Dan is er online al heel veel informatie te vinden. Toch vind ik het zelfs soms ook fijn om iets op papier te hebben. In sommige opzichten vind ik een goede reisgids toch nog altijd het makkelijkste. Ik heb dan ook een aardige boekenplank vol staan. Hieronder vind je een greep uit de beschikbare reisgidsen over Tsjechië en natuurlijk ook een heleboel reisgidsen over Praag.

Kindvriendelijke bestemmingen in Tsjechië (en andere landen in Europa)

Land in zicht – Tsjechië

Deze gids biedt inzicht in Tsjechië vanuit verschillende invalshoeken, zoals natuur, politiek, economie, geschiedenis, onderwijs en cultuur.

Trotter Tsjechië

Deze reisgids vertelt je het verhaal achter de bekende bezienswaardigheden, tips om de verborgen pareltjes te kunnen vinden en verrassende anekdotes. Daarnaast bevat de gids honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen en plattegronden om alles makkelijk te kunnen vinden.

Odyssee Bohemen

In deze reisgids vind je de mooiste plekjes in Bohemen – het deel van Tsjechië rondom Praag. Hier vind je onder andere natuurgebieden het Bohemer Woud en het Reuzengebergte, maar ook plaatsen als Karlovy Vary (heel bijzonder met al die bronnen), Kutná Hora en (mijn favoriet) Český Krumlov.

National Geographic Reisgids – Tsjechië & Praag

Deze reisgids heeft kaarten, foto’s, informatie over cultuur en geschiedenis en veel handige tips. Met deze gids leer je Tsjechië en de hoofdstad een stuk beter kennen.

ANWB ontdek – Praag

Deze gids zit vol met originele tips voor wie Praag beter wil leren kennen, ook de minder bekende delen.

Praag ANWB extra

In deze gids vind je niet alleen routes door de stad en informatie over de bezienswaardigheden van deze mooie plaats, maar ook handige tips over hotels en vervoer.

Marco Polo Praag

Deze handige gids bevat mooie foto’s, plattengronden, en ook een taalwijzer. Met deze gids vind je de leukste dingen om te doen in Praag, en ook tips over hoe je het betaalbaar kan houden.

Odyssee Reisgidsen – Wandelen in Praag

Wie Praag al wandelend wil leren kennen, moet deze gids zeker eens bekijken. De drie mooie wandelingen in deze gids geven een goede indruk van deze magische stad.

Capitool reisgidsen – Praag

Deze uitgebreide gids verdeelt Praag in vijf wijken en laat ze allemaal tot hun recht komen. Voor elke wijk zijn er foto’s, illustraties en plattegronden.

Capitool Compact – Capitool Compact Praag

Als je op zoek bent naar mooie samenvatting van allerlei bezienswaardigheden en attracties in Praag, dan is deze gids wat je nodig hebt. Er staan ook veel activiteiten voor met slecht weer in deze gids. Bij de gids zit een uitneembare kaart.

Capitool Reisgidsen Top 10 – Praag

De top tien leukste winkeltjes, beste eetgelegenheden, mooiste bezienswaardigheden en meer vind je in deze gids. Er zit ook een handige uitneembare kaart bij.

Trotter 48 – Praag

Heb je maar weinig tijd in Praag? Deze gids helpt je om in 48 uur de highlights van de Gouden Stad mee te pakken.

Wat & Hoe Reisgids – Praag

Met deze gids voel je je in Praag al snel thuis. Je ontdekt de bekende en minder bekende plekken in deze mooie stad. Daarnaast lees je de beste tips voor eten, uitgaan en overnachten.

De Groene Reisgids – Weekend Praag

Als je in slechts een paar dagen de highlights van Praag wil zien, dan kan deze gids je helpen. In deze overzichtelijke gids vind je de toppunten van deze mooie stad, samen met handige stadsplattegronden.

Time to momo – Praag

Deze gids voor de mooie hoofdstad Praag heeft 6 verschillende routes door de verschillende wijken en meer dan 250 adresjes voor winkelen, hapjes en drankjes..

De mooiste natuurgebieden in Oost-Europa

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.