Route

Tsjechië is vanuit Nederland vrij makkelijk te bereiken met de auto. Maar als je wilt, kun je natuurlijk ook de bus, de trein of het vliegtuig nemen.

Route naar Tsjechië met de auto

Voor een vakantie in Tsjechië rij je heel makkelijk door Duitsland naar Tsjechië. Wat precies de beste route is, hangt af van je vertrekpunt in Nederland en je bestemming in Tsjechië. Laat Google Maps of de navigatie in je auto je de weg wijzen.

Let op: als je in Duitsland van de snelweg af gaat en bijvoorbeeld wilt overnachten op een stadscamping of een stad wilt bezoeken, heb je voor steeds meer Duitse steden een milieusticker nodig. Die milieusticker kun je van tevoren bestellen bij de ANWB. Datzelfde geldt voor het tolvignet voor Oostenrijk (bij bestemmingen in het zuiden van Tsjechië kan het gebeuren dat de snelste route volgens je navigatiesysteem over de Oostenrijkse snelweg loopt).

Naar Tsjechië met het vliegtuig

Er vertrekken dagelijks vluchten vanuit Nederland naar Praag. Zelf vind ik Expedia altijd een makkelijke manier om de goedkoopste of handigste vlucht te vinden (eventueel inclusief hotelovernachtingen). Vanuit Praag kun je goed per trein verder reizen naar andere steden in Tsjechië.

Met de trein naar Tsjechië

Je kunt ook helemaal met de trein naar Tsjechië reizen. Zelf reisde ik twee keer met de slaaptrein naar Praag en ik vond dat ideaal: in de namiddag in Amsterdam opstappen, slapen in de trein en ontbijten op het Wenceslasplein. 

Met de bus naar Tsjechië

Je moet er wat zitvlees voor hebben, maar je kunt ook heel voordelig de Flixbus naar Praag nemen.