Tsjechië is vanuit Nederland vrij makkelijk te bereiken met de auto. Maar als je wilt, kun je natuurlijk ook de bus, de trein of het vliegtuig nemen.

Route naar Tsjechië met de auto

Voor een vakantie in Tsjechië rij je heel makkelijk door Duitsland naar Tsjechië. Wat precies de beste route is, hangt af van je vertrekpunt in Nederland en je bestemming in Tsjechië. Laat Google Maps of de navigatie in je auto je de weg wijzen.

Let op: als je in Duitsland van de snelweg af gaat en bijvoorbeeld wilt overnachten op een stadscamping of een stad wilt bezoeken, heb je voor steeds meer Duitse steden een milieusticker nodig. Die milieusticker kun je van tevoren bestellen bij de ANWB. Datzelfde geldt voor het tolvignet voor Oostenrijk (bij bestemmingen in het zuiden van Tsjechië kan het gebeuren dat de snelste route volgens je navigatiesysteem over de Oostenrijkse snelweg loopt).

Ook voor de Tsjechische snelwegen heb je een tolvignet nodig. Dit is tegenwoordig ook online te regelen.

Trein

Je kunt ook helemaal met de trein naar Tsjechië reizen. Zelf reisde ik twee keer met de trein naar Praag en ik vond dat een hele fijne manier van reizen. Op dit moment biedt NS International de bestemmingen Praag, Brno, Pilsen en Karlsbad aan. 

Makkelijk in één keer je complete treinreis naar Tsjechië (inclusief verblijf) regelen kan op Treinrondreis.nl.

En binnenkort kun je wel heel comfortabel met de trein naar Praag! Dan gaat European Sleeper een rechtstreekse nachttrein naar Praag aanbieden – meerdere keren per week. Op de website van European Sleeper kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven van de start van deze comfortabele verbinding.

Bus

Je moet er wat zitvlees voor hebben, maar je kunt ook heel voordelig de Flixbus naar Praag nemen.

Vliegtuig

Er vertrekken dagelijks vluchten vanuit Nederland naar Praag. Vanuit Praag kun je goed per trein verder reizen naar andere steden in Tsjechië. Ook handig: met Transavia Holidays kun je makkelijk en vertrouwd in één keer je vlucht en hotel boeken.

Huurauto

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen bij andere verhuurders) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.