Stedentrip Praag

Praag is een prachtige stad waar je makkelijk meerdere keren kunt terugkomen. Maar ook als je maar één dag in Praag bent, kun je veel zien. Hier beschrijf ik een wandelroute voor Praag in één dag. In die blogpost vind je ook tips voor als je wilt fietsen in Praag (een fiets met of zonder gids regel je hier makkelijk online) en andere dingen die je kunt zien en doen in Praag, zoals Tsjechisch bier proeven.

In de omgeving van Praag kun je onder andere de kastelen Karlstejn, Konopiste en Krivoklat bezoeken, of het plaatsje Kutna Hora.

Bij Tsjechoreizen vind je heel veel informatie over een stedentrip Praag. Prijzen voor vluchten kun je heel makkelijk hier vergelijken. Je kunt ook goed met de trein naar Praag reizen

Kerstreis Gouden Stad Praag

Met Kerstmis is Praag nog mooier. De Karelsbrug wordt bijvoorbeeld prachtig versierd. Laat je in deze bijzondere tijd van het jaar door Nederlandssprekende gidsen rondleiden door de stad en bezoek de verschillende kerstmarkten. Je kunt ook een kerstconcert bijwonen in de spiegelzaal van het Clementinum. Onderweg bezoek je nog Dresden, waar dat ook een mooie kerstmarkt heeft, en je kunt een wijnproeverij bijwonen in kasteel Melnik.

Deze stedentrip Praag vind je hier bij Oad.

Single Kerstreis Praag

Vier Kerstmis met andere alleengaanden in het prachtige Praag! Je verkent onder leiding van lokale gidsen de oude stad en de Praagse Burcht en alles is helemaal in kerstsferen. In het voordelig bij te boeken dinerpakket zitten unieke diners zoals in een Boheems restaurant, maar ook op een boot.

Alle informatie over deze reis vind je hier op de website van Oad.

Kerst- en nieuwjaarsreis Wenen en Praag

Wenen en Praag zijn tijdens de feestdagen allebei sfeervol verlicht. Tijdens deze reis bezoek je onder leiding van Nederlandstalige gidsen:

  • Slot Schönbrunn
  • Sissi-locaties in Wenen
  • Klooster Stift Melk
  • De Praagse Burcht

Je viert oud & nieuw (Silvester) in hotel Duo (inclusief drankjes).

Meer weten? Kijk hier op de website van Oad.

Stedentrip Pilsen

Pilsen is de ultieme stedentrip voor bierliefhebbers. Maar de stad heeft ook andere plekjes die de moeite waard zijn. Hier lees je er meer over:

Ook Pilsen is goed bereikbaar per trein.

Stedentrip Brno

Onze meest recente vakantie in Tsjechië brachten we door in en om Brno, de tweede stad van Tsjechië. Hier bekeken we:

Tip: ook in Brno kun je fietsen huren en ook die stad kun je bereiken met NS International.

Stedentrip Cesky Krumlov

Veel kleiner dan Praag, maar volgens sommigen minstens net zo mooi is het stadje Cesky Krumlov, niet ver van het Lipnomeer. Wij bezochten het stadje tijdens onze wintersportvakantie bij Landal Marina Lipno – bekijk hier de foto’s.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.