Stedentrips in Tsjechië

Stedentrip Praag

Praag is een prachtige stad waar je makkelijk meerdere keren kunt terugkomen. Maar ook als je maar één dag in Praag bent, kun je veel zien. Hier beschrijf ik een wandelroute voor Praag in één dag. In die blogpost vind je ook tips voor als je wilt fietsen in Praag (een fiets met of zonder gids regel je hier makkelijk online) en andere dingen die je kunt zien en doen in Praag, zoals Tsjechisch bier proeven.

In de omgeving van Praag kun je onder andere de kastelen Karlstejn, Konopiste en Krivoklat bezoeken, of het plaatsje Kutna Hora.

Bij Tsjechoreizen vind je heel veel informatie over een stedentrip Praag. Prijzen voor vluchten kun je heel makkelijk hier vergelijken. Je kunt ook goed met de trein naar Praag reizen

Stedentrip Pilsen

Pilsen is de ultieme stedentrip voor bierliefhebbers. Maar de stad heeft ook andere plekjes die de moeite waard zijn. Hier lees je er meer over:

Stedentrip Brno

Onze meest recente vakantie in Tsjechië brachten we door in en om Brno, de tweede stad van Tsjechië. Hier bekeken we:

Tip: ook in Brno kun je fietsen huren

Stedentrip Cesky Krumlov

Veel kleiner dan Praag, maar volgens sommigen minstens net zo mooi is het stadje Cesky Krumlov, niet ver van het Lipnomeer. Wij bezochten het stadje tijdens onze wintersportvakantie bij Landal Marina Lipno – bekijk hier de foto’s.