Thuis blijven en toch de mooiste plekjes van Tsjechië zien

Wil je dolgraag op vakantie naar Tsjechië maar zit dat er nu even niet in? Ga er dan maar eens lekker voor zitten en bezoek Tsjechië gewoon vanuit je luie stoel. Deze virtuele rondleidingen nemen je mee naar de mooiste plekjes in Tsjechië, van het Lipnomeer tot Karlový Vary en van Boheems Zwitserland tot kastelen in Tsjechië. Zo kun je Tsjechië online bekijken. Niet zo leuk als er echt zijn natuurlijk, maar toch leuk als voorproefje van je vakantie in Tsjechië of om even terug te kijken hoe leuk het daar was.

Lipnomeer

Het Lipnomeer is een populaire bestemming voor gezinnen en wij snappen dat helemaal. Ook wij hadden het er namelijk erg naar ons zin, zowel in de zomer als tijdens onze wintersport in Tsjechië. Op en om dit grootste meer van Tsjechië kun je allerlei activiteiten ondernemen. Tijdens de virtuele rondleiding kun je onder andere het meer, de roddelbaan, het aquapark en ruïne Vítkův hrádek bekijken.

boomkroonpad lipno


Boheems Zwitserland

Tijdens onze laatste vakantie in Tsjechië maakten wij een schitterende wandeling in nationaal park Boheems Zwitserland. Zo leuk dat je de Edmundkloof (Tichá soutěska), het Adelaarsnest en steenboog Pravčická brána ook online kunt bekijken!

boheems zwitserland architectuur

Tip: wil jij ook lekker gaan wandelen in Tsjechië? Bereid je dan goed voor. Op dewandeltrainer.nl kun je een gratis ebook met wandeltips downloaden. Er zijn ook online wandeltrainingen voor beginners, 10 km, 20 km en meerdaagse hikes.

Kuuroord Karlovy Vary

Het is alweer een tijdje geleden dat we in de West-Boheemse stad Karlovy Vary (Karlsbad) waren. Hier kun je proeven van de geneeskrachtige waterbronnen, waarmee ook veel medische spabehandelingen worden uitgevoerd. Er staan prachtige zuilengalerijen, zoals Vřídelní kolonáda en Mlýnská kolonáda. Ook de Russisch-Orthodoxe kerk en uitkijkpunt Petrova výšina (498 m) mag je eigenlijk niet overslaan. En wat denk je van en Grand Hotel Pupp, een filmlocatie van de James Bond-film Casino Royale? Ze zijn allemaal te zien tijdens dit virtuele bezoek aan Karlovy Vary.

Karlovy Vary

Zilverstad Kutná Hora

Kutná Hora, rijk geworden dankzij de zilvermijnen, ligt op ongeveer een uurtje rijden van Praag. Ik ben er ooit geweest, maar dat is zo lang geleden dat ik me er maar weinig van herinner. Eén ding weet ik nog wel: de ‘bottenkerk’ van Sedlec. Die kun je nu ook virtueel bekijken, net als de gotische St. Barbarakathedraal (van binnen en buiten).

kutna hora
Foto: Libor Svacek via Czech Tourism

Telč, de parel van Moravië

Het sfeervolle stadje Telč wordt wel de parel van Moravië genoemd. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar kreeg wel al een leuke indruk met dit virtuele bezoek aan het plein Náměstí Zachariáše z Hradce, dat wordt omringd door pastelkleurige huizen. Telč heeft ook een kasteel met een mooie binnenplaats en een ridderzaal. Uitkijktoren Oslednice is het beste punt om de omgeving van Telč te bekijken.

tsjechie telc stedentrip
Foto: Ladislav Renner via Czech Tourism

Romantisch Litomyšl

Het stadje Litomyšl heeft behalve een historisch centrum met kleurrijke huizen ook een kloostertuin en een slot dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Foto Libor Svacek via Czech Tourism

Slot Vizovice

In het kleine dorpje Vizovice in Oost-Moravië staat chateau Vizovice met een indrukwekkend interieur en een mooie kasteeltuin.

Mikulov in Moravisch Toscane

Het Mikulov ligt bij de Oostenrijkse grens in de wijnstreek van Tsjechië. De glooiende heuvels hier lijken op de Italiaanse regio Toscane – vandaar de bijnaam van dit gebied. Dit virtuele bezoek brengt je onder andere naar de Heilige Heuvel, het eindpunt van een kruisweg. Of bekijk het stadsplein, de Dietrichstein-tombe of het grootste wijnvat van Tsjechië in het chateau van Mikulov.

Mikulov
Foto: Ladislav Renner via Czech Tourism

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.