camping tsjechie zwembad

Tijdens je vakantie in Tsjechië kamperen op een Tsjechische camping? Gewoon doen!

Tijdens onze eerste vakantie in Tsjechië kozen wij voor Nederlandse campings. We vonden het een veilig gevoel om in het Nederlands terecht te kunnen, mocht er iets tegenzitten. Een ander voordeel vonden we de grotere kans op Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes voor onze kinderen. Nog steeds kiezen we af en toe voor een Nederlandse camping in Tsjechië. Maar we hebben ervaren dat we ook op Tsjechische campings prima onze draai kunnen vinden. Voor iedereen die op zoek is naar een fijne camping in Tsjechië, zet ik hier onze adresjes op een rij.

Camping Country

Deze camping hebben we tijdens onze vakantie in 2014 leren kennen. Behalve Tsjechen en Denen stonden er ook veel Nederlanders. Het hele terrein mooi aangelegd en keurig onderhouden. Er waren nette wasgelegenheden met goed warm water (zonder gedoe met muntjes). 

Op onze plek hadden we volop rust en ruimte en als enige overburen de paarden en de tennisbaan van de camping. 

Camping Country in Tsjechië paarden

Er was zelfs een zwembadje! Dat was erg fijn, want we hadden prachtig weer.

Camping Country in Tsjechië zwembad

Er waren ook een leuke speeltuin en een midgetgolfbaan. De omgeving in Zuid-Moravië vonden wij prachtig. En de eigenaar van de camping was ook nog eens allervriendelijkst! Allemaal dikke pluspunten dus.

Na Špici

Deze camping in de buurt van Karlovy Vary ligt aan een rivier, bij een hotel-restaurant.

Op het veld direct aan het water strijken regelmatig groepen neer die in kano’s de rivier afzakken. Wil je daar niet naast staan, kies dan een plek wat hoger, verder van de rivier. Wij stonden wel op het lagere gedeelte (tegenover de speeltuin) en hadden maar één keer een groep vlak naast ons.

Bij de vuurplaats achter het hotel-restaurant is gratis wifi. Hier staan ook enkele vakantiehuisjes. Voor ons was deze camping een fijne uitvalsbasis voor uitstapjes naar Karlovy Vary en de andere kuuroorden Mariánské Lážně en Františkovy Lážně, maar ook voor kasteel Ostroh en een natuurpark met borrelende modderpoelen.

Wij waren hier in 2010 en 2012. Actuele gegevens van camping Na Špici vind je op de website van de camping.

Camp Prager

Deze camping bij Praag ligt in een oude boomgaard en is helemaal ommuurd. Je rijdt naar binnen door een poort en toen wij dit de eerste keer deden, had ik mijn twijfels. Maar al snel hadden we het er zo naar ons zin dat we twee weken zijn gebleven – terwijl we anders nooit zo lang op één camping staan. Ook de kinderen willen graag nog eens terug, ook al was er geen speeltuin maar alleen een schuur met een voetbal- en pingpongtafel.

Een van de voordelen was de goede verbinding met Praag. De bus stopt vlakbij en kaartjes zijn op de camping te koop. Met de bus ben je zo bij de dichtstbijzijnde metrohalte en dan ligt heel Praag voor je open. Wij kopen altijd een buskaart voor één of meerdere dagen, zodat we onbeperkt kunnen opstappen als we even niet meer willen lopen.

Een ander voordeel was de rust. Wij houden wel van kleine campings met niet te veel mensen. Omdat veel gasten hier komen om Praag te bekijken, was het overdag erg stil op het veldje.

Vlak bij de camping zit een supermarktje en iets verderop een pizzeria met een groot, gezellig terras erachter. De eigenaar van de camping is erg behulpzaam. Zelf heb ik twee dagen van tevoren in het Duits gemaild om zeker te zijn van een plekje. Er is ook een pension bij de camping.

Wij waren hier in 2012. Kijk voor actuele informatie op de website van Camp Prager.

Camping Český Raj

Toen we het Tsjechische natuurgebied Český Raj (Boheems Paradijs) wilden bekijken, had ik in eerste instantie op basis van de website camping Sedmihorky uitgekozen. Maar daar voelden wij ons direct na aankomst al niet prettig. Het was er op dat moment erg vol en lawaaierig.

De volgende ochtend verhuisden we naar een camping vlakbij waar we het erg fijn vonden. Deze camping heette Český Raj en had ook een restaurant met daarboven kamers die je kon huren. Er was een speeltuin en een zwembadje waar de kinderen Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes vonden. Hier hebben we het zo leuk gehad, dat het moeilijk afscheid nemen was. Ook onze wandelingen in Český Raj en het ritje met de tandradbaan de bergen in waren erg de moeite waard.

Wij waren hier in 2010. Kijk hier voor actuele informatie over camping Cesky Raj.

Veel meer campings in Tsjechië vind je op de website van ANWB Camping. Ook de ACSI heeft een uitgebreide database met campings in Tsjechië.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Wij werden uitgenodigd om Camping Country te bezoeken voor Stralend Tsjechië.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

4 reacties

  1. Tsjechische camping visnova 2 in krivoklat,we zijn er 12 jaar geleden voor het eerst geweest,echt Tsjechisch, heerlijk geen Nederlanders, lekker simpel,maar ook zo schoon,echt aanrader als je je graag begeeft tussen de Tsjechen.
    Super goedkoop en ook fijn je mag gewoon je eigen vuurplekje maken bij je plekje!!
    Oja en ook hele mooie natuur daar en oud kasteel.
    De camping ligt aan een riviertje waar je in kan zwemmen en vissen en varen

  2. Hajansky Raj bestaat niet meer als camping. We hebben vorig jaar alles verkocht behalve ons eigen vakantiehuis. Het was een groot ‘kleinschalig’ succes, de mensen waren enthousiast. Wij konden na verkoop eindelijk echt met pensioen en zelf op vakantie. Maar er zijn genoeg leuke kleine campings in Tsjechie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.