wandelen in Tsjechie

Wandelen in Tsjechië: vierdaagse route door de Lužnice-vallei

Wil je tijdens je komende vakantie wandelen in Tsjechië? Dan is de Lužnice-vallei misschien wel een mooie bestemming voor je. De wandeling door het Lužnice-dal is zelfs uitgeroepen tot een van de mooiste wandelroutes van Europa. De European Ramblers Association kende de wandeling een kwaliteitscertificaat toe dat bestemd is voor wandelpaden die gekenmerkt worden door diversiteit, originaliteit en een aangename wandelbeleving. Er zijn nu 19 routes in 10 Europese landen met dit certificaat. De wandeling door de Lužnice-vallei is daarvan de eerste wandeling in Tsjechië.

Over de wandeling door de Lužnice-vallei

De wandeling door het Lužnice-dal is in totaal 55 kilometer lang en voert door een prachtig landschap. Onderweg kom je loofbossen, steile rotsen en historische bezienswaardigheden tegen, zoals kasteelruïnes en het romantische chateau Mitrowicz. De route volgt grotendeels de rivier de Lužnice en doorkruist meerdere natuurgebieden en pittoreske stadjes in de regio Tábor in Zuid-Bohemen. Ook loop je door enkele tunnels en loop je soms boven het water van de rivier over houten paden.

Alle paden hebben een natuurlijke ondergrond en zijn alleen bedoeld voor voetgangers. Ze hebben een duidelijke markering, genoeg rustplaatsen, zijn het hele jaar toegankelijk en bieden mogelijkheden zoals bagagetransport en plekken om te overnachten.

Route door het Lužnice-dal

De wandelroute door het Lužnice-dal begint in de stad Planá nad Lužnicí. Deze plaats ligt op minder dan anderhalf uur rijden ten zuiden van Praag. Het wandeltraject eindigt in de stad Týn nad Vltavou, waar de rivieren de Lužnice en de Moldau samenkomen. De complete wandeling bestaat uit vier etappes. Overnachten kan in dorpjes en steden onderweg, zoals het middeleeuwse stadje Tábor of het kuuroord Bechyně, waar je een mooi uitkijkpunt passeert. Onderweg kom je ook negentien educatiepanelen tegen met informatie over de fauna en geschiedenis van deze regio.

Meer over wandelen in Tsjechië

Wil je meer weten over de wandeling door het Lužnice-dal? Hier vind je meer informatie inclusief een kaartje. Misschien vind je deze blogpost over onze mooiste wandelingen in Tsjechië ook interessant.

Ben je ook een vakantie in Tsjechië aan het plannen? Dan kan deze reisgids Tsjechië heel handig zijn.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Tsjechië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Tsjechië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.