Onze meest recente vakantie in Tsjechië brachten we door in en om Brno, de tweede stad van Tsjechië. In de omgeving van Brno bekeken we:

Je kunt trouwens ook prima fietsen in Moravië.

Uitkijktorens in Moravië

Ook leuk om te weten: in Zuid-Moravië staan de meeste uitkijktorens van Tsjechië, namelijk ongeveer zestig. De oudste staat in het kasteelpark in Uherčice en de nieuwste tussen de wijngaarden van het dorpje Kobyí. Deze spiraalvormige toren staat op de Homole-heuvel, 334 meter boven de zeespiegel. De toren zelf is 7,5 meter hoog en rolstoeltoegankelijk. Hij is spiraalvormig en maakt een (bijna) cirkel van 334 graden met aan het einde een glazen wand. Je hebt er een geweldig uitzicht op de wijngaarden van Palava, het cultuurlandschap van Lednice-Valtice, het Ždánický-bos en kasteel Buchlov. Met mooi weer kun je zelfs de toppen van de Alpen zien.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.